Guidning i Lübeck

Välkommen att besöka skogarna kring Lübeck!

Hur fort går det att ställa om skogsbruket? Hur blir det med ekonomin, kolinlagringen och den biologiska mångfalden?

Resan passar dig som på ett eller annat sätt arbetar med och eller är engagerad kring skogsfrågan. Du kanske arbetar på en kommun, inom en organisation, är aktiv i en förening eller helt enkelt bara är nyfiken på hur fantastisk vackra och lönsamma produktionsskogar faktiskt kan vara – och hur man kan gå tillväga för att ställa om. Två fria platser erbjuds till personer som brinner för att bidra till att ställa om skogsbruket.

Kort praktisk info:

Lübeck våren 2023

Länk för anmälan till guidning: https://forms.gle/p3fqFvccBPjN5M5o9

För vidare info, se längre ner.

Bokskog i Lübeck, våren 2016

FRAMTIDENS SKOGSBRUK

Framtidens skogsbruk behöver vara både klimatsmart, miljövänligt och gärna vackert. Vi behöver ett skogsbruk som både ökar skogarnas kollager och ger fortsatt möjlighet till uttag av skogsråvara.

”Detta samtidigt som den biologiska mångfalden ges utrymme att komma tillbaka i områden där den tidigare trängts undan och värnas där den fortfarande finns kvar.

Några som lyckats lösa denna ekvation är Lübecks stads skogsförvaltning.

1992 bestämde sig politikerna i Lübeck för att ställa om skogsbruket och det som hänt sedan dess är följande: Volymtillväxten har ökat. Så har även antalet fåglar, djur och växter. Skogarnas gröna kollager har ökat och lönsamheten är god.

Nyckeln till framgång ligger i att man i Lübeck börjat jobba med naturen som förebild.” Texten är från min bok Konsten att hugga träd och ha skogen kvar” – avsnittet framtidens skogsbruk finns som PDF och är fritt att ladda ner.

Praktisk information:

Start: XX/X kl. 9:00 ute i skogen söder om Lübeck.

Avslutning: sker ute i skogen den XX/X omkring kl. 15:00.

Som deltagare står du själv för resa, mat och logi. Rum för boende kommer att reserveras för de som så önskar på Ringhotel Friederikenhof. Där kommer vi även att reservera bord för möjlighet till gemensam middag på kvällen dag ett. Länk till hotellet: https://www.friederikenhof.de/index.php/en/

Sista anmälningsdag är XX/X 2023. Väntar du med att anmäla dig kan rummen på hotellet ta slut. Var och en ansvarar själva för att ta hänsyn till de restriktioner som kan komma att råda pga. COVID19.

Pris 3.850 SEK inklusive moms ( 3.080 SEK ex moms) Studenter kan vid behov erbjuds rabatt. I priset ingår två dagar guidning i Lübecks stads skogar samt ett exemplar av boken ”Konsten att hugga träd och ha skogen kvar” som PDF.

Din plats kommer att vara reserverad i tio dagar från dagens datum.  Din bokning bli till fullo genomförd när anmälningsavgiften om 1.000 kr är betalad. Vid avbokning  sker ingen återbetalning av anmälningsavgiften.

En lista över anmälda som är öppna för att samåka upprättas.

Länk till formulär för anmälan: https://forms.gle/NDbdBfszjr3Lf5rRA

Mer information kommer att skickas till de som anmäler sig.

Resan arrangeras i samarbete med Ecoforestry Foundation

Bästa hälsningar

Mikael